Thursday, April 10, 2014

BISKUT CIP COKLAT BADAM

By rahel


BISKUT CIP COKLAT BADAM
Sumber:Saji

Bahan-bahan:
180g mentega
30g shortening
1 kuning telur
30g gula perang
50g gula kastor
180g tepung red rose
30g tepung ubi
1/4 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 sudu kecil coklat emulco
100g coklat cip
60g badam cincang~bakar dulu 150'C selama 7-10 minit

Cara menyediakan:
1.Satukan tepung red rose,tepung ubi dan soda bikarbonat.
2.Putar shortening,mentega,gula dan telur hingga sebati.
3.Masukkan coklat emulco.Diikuti dengan badam cincang dan coklat cip.
   Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh.
4.Bentukkan biskut ada mengikut citaras dan susun dalam dulang pembakar.
   Bakar biskut selama 20-25 minit pada suhu 170'C.

No comments:

Post a Comment